Sæson 2017 er overstået. Hvad kan vi tage med fra årets sidste Grand Prix?

Top:

Nico Hülkenberg var “Driver of the day” i mine øjne. En solid præstation af tyskeren, der med dagens resultat sikrer Renault den vigtige plads som samlet nummer seks i konstruktørverdensmesterskabet. Som forudsagt i min optakt – Klar til Abu Dhabi? – byttede Renault plads med Toro Rosso, mens Haas ikke kunne blande sig i kampen om konstruktørplaceringen i top 6. Det vigtige resultat for Renault skal udelukkende tilskrives Hülkenberg. Arbejdsgiver Renault og Carlos Sainz Jr. havde begge en decideret off-day, hvorfor taknemmeligheden fra Renault kom til udtryk ved løbets afsluttende teamradio til Hülkenberg.

Pascal Wehrlein regner jeg ikke med, er en del af Formel 1-feltet i 2018. En rolle som test- og reservekører hos Mercedes virker som næste oplagte destination for Wehrlein. Tyskeren leverede et meget flot løb i Abu Dhabi og duellen med Kevin Magnussen understregede Wehrleins talent. Husk på forskellen i Ferrari-motoren mellem Sauber og Haas – Sauber med en 2016-model og Haas med en 2017-model. Wehrlein kan ikke gøre mere for sin Formel 1-fremtid, men som en del af Mercedes-familien, er der en plan for ham uanset udfaldet.

Valtteri Bottas kørte fra Lewis Hamilton på en fair og effektiv måde. Hamilton udtalte efter løbet, at Bottas var umulig at passere. Jeg er overbevist om, at Hamilton fortalte sandheden. Bottas var i særklasse, hvilket var vigtigt for forberedelserne til hans personlige 2018-kampagne. Dels en afsluttende sejr men til dels også at kunne rejse sig efter skuffelsen i Brasilien for to uger siden.

Flop:

Daniel Ricciardo havde endnu et løb til glemmebogen. Red Bull har været ustabile i det meste af 2017. Ricciardo skal glæde sig ekstra meget over sejren i Baku, der er det eneste lyspunkt i den netop afsluttede sæson. En flot kvalifikation i Abu Dhabi blev aldrig forløst ved søndagens Grand Prix. Selvom det var en teknisk fejl, der ødelagde det for Ricciardo, virkede han ved siden af sig selv i hele weekenden. Fuck-fingeren til Romain Grosjean var også under lavmålet.

Marcus Ericsson havde en dårlig weekend, hvor teamkollega Pascal Wehrlein satte Ericsson på plads. Svenskeren tager direkte fra Abu Dhabi til hårde forhandlinger om hans fremtid i Formel 1. Pt. er Ericssons chancer for at blive i sporten meget svækkede. Svenskerens fremtid bestemmes endeligt på direktionsgangen hos Ferrari i Maranello. Bliver Sauber til Alfa Romeo-Sauber i 2018, skal Ericsson søge andre muligheder.

Abu Dhabi er glamourøst, ekstravagant – og ekstremt kedeligt! Sammen med Bahrain og Aserbajdsjan er Abu Dhabi altid garant for sæsonens dårligste løb med en computerdesignet bane uden overhalingsmulighederne. Selv Lewis Hamilton var kritisk i “Drivers Room” efter løbet, og det er fuldt forståeligt. Det bedste ved Abu Dhabi er det flotte fyrværkerishow, men det er jeg sikker på, at Japan, Brasilien eller Australien også kan levere.

2 thoughts on “Hvad lærte vi af Abu Dhabis Grand Prix?”

 1. Jeg har fulgt formel 1 i 45 år, og for første gang er jeg glad for at sæsonen slutter. Det har været en alt for lang sæson med for mange løb endda flere uger i træk. Der er for mange ligegyldige løb, hvor kun glamouren tæller. Abu Dhabi er et af disse løb, hvor der er malet en bane på et stykke asfalt. Man kan ikke overhale og det har ingen konsekvenser at køre af banen.
  Lad os få nogle af de klassiske løb tilbage. Holland, Tyskland, Argentina, Portugal, San Marino og drop alle de Herman Thielke-baner.
  Dagens største overraskelse og “braking news for åben skærm” var Niki Laudas bekendtgørelse, at han stopper som formel 1-kommentator på RTL. Der røg den sidste bastion af klassisk formel 1 på TV.

  • Tak for din kommentar, og tak fordi du følger med på movingunderbraking.com
   Du har helt ret i, at sæsonerne er blevet for lange. En sæson med 14-15 løb ville gøre Formel 1 mere eksklusivt, og jeg kan sagtens bakke op om, at nogle af de mere tilskuervenlige baner bør komme tilbage på kalenderen.

   /Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *